Skriv ut

Om oss

Kontor 002

Vi har varit verksamma sedan 1984 och genom åren har våra konsulterande ingenjörer inom statik/bygg- och anläggningsteknik varit med och förnyat Stockholmsregionen i många intressanta projekt. Kåver & Mellin AB startades av Arne Kåver och Lars-Erik Mellin. 2006 var det dags för generationsväxling då Anders Hedberg köpte företaget av Arne Kåver. Idag är Daniel Björklind, Johan Gren, Fabian Almfeldt, Fredrik Tranblom och Fredrik Säfström också delägare.

Vår filosofi är att alltid erbjuda de bästa tekniska lösningarna. Samtidigt ska de vara kostnadseffektiva och uppfylla krav och kvalitetsmål från både beställare och myndigheter. För att lyckas med detta bygger vi våra konsulttjänster på erfarenhet, bredd- och spetskompetens, enhetliga arbetsmetoder och samarbete.
 
Vi är idag ca 40 anställda med en bra mix av unga dataskickliga konstruktörer och äldre erfarna statiker. Det gör att vi tar åt oss de nya möjligheterna vad gäller 3D-projektering både då det gäller uppritning och dimensionering. Samtidigt har vi mångårig kompetens vad det gäller detaljlösningar och konstruktiva utformningar.

Vi har alltid de senaste versionerna av AutoCAD och arbetar idag med ADT 2015 med K-anpassning samt Revit. Våra beräkningsprogram utför 3D-beräkningar (FEM) men vi har även StruSofts lite enklare program. Vi har även program för fuktberäkningar och köldbryggeberäkningar.

Vår målsättning att alltid leverera den bästa tekniska lösningen för våra beställare då det gäller livslängd, funktion och ekonomi verkar fungera då kunderna återkommer med nya uppdrag.

Kvalitet och miljöarbete har länge varit en del av vårt tänkande i projekteringen och våra ledningssystem är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

 

AKTUELLA PROJEKT

Vi jobbar på ett flertal stora projekt just nu runt om i Sverige. Titta gärna på några av de saker vi gör just nu.

» Se aktuella objekt

VÅRA REFERENSER

Vi deltar i projekteringen av alla slag av husbyggnader samt i mindre omfattning anläggningskonstruktioner.

» Se referensobjekt

KONTAKTA OSS

Tel: 08-121 306 00 (vx)
Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

» Till kontaktsidan

Copyright © 2012, Kåver & Mellin AB. Hemsida producerad av AndyMedia.